Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

A Hohin menedzsment a vállalati politika lebontására szolgáló eszköz. A Hoshin menedzsment (tervezés) egy olyan tervezési és megvalósítási eszköz a vezetők kezében, amely a minőségfejlesztési tevékenységeket összekapcsolja a vállalat hosszútávú terveivel. A hoshin menedzsment célja úgy összehangolni a szervezet tagjainak a tevékenységét, hogy a vállalat elérje a legfőbb céljait és képes legyen a változó környezethez gyorsan alkalmazkodni. A Hoshin tervezés, a vállalat stratégiai céljaiból, jövőképéből indul ki, ezt bontja le konkrét (számszerűsített, időben behatárolt, felelősre szabott) akciótervekké. A folyamat fentről indul és minden dolgozó részt vesz benne. Minden egyes szervezeti szintnek olyan fejlesztési célokat kell kitűzni, amely a felsőbb szint céljainak elérését segíti.

Egy hoshin terv a következő elemeket kell, hogy tartalmazza:

  • a jövő évben elérni kívánt eredmény leírása,
  • a megvalósítás módja (akciók),
  • az eredmény mérésének módja,
  • az elérni kívánt célérték,
  • a megvalósítás határideje.

A hoshin menedzsment nem csak a célok lebontására, de a megvalósulásuk nyomon követésére és szükség esetén a célok módosítására is alkalmas rendszer, (ami nagymértékben elősegíti a vállalat stratégiai irányítását). A japán eredetű hoshin menedzsment szoros kapcsolatot mutat a nyugati MBO (Management by Objectives - Célkitűzések alapján történő vezetés) és a Balanced Scorecard rendszerekkel.

A Hoshin menedzsment, egy olyan rendszer, amely igen jól alkalmazható az összhang biztosítására a vállalati hierarchia egyes szintjein, rendelkezik a tervek és célok összhangját biztosító és a megvalósulást szabályozó mechanizmussal ez a catchball (szabályozási körök).

A Hoshin menedzsment egyes fázisaiban jól alkalmazható a korábban már ismertetett 7 menedzsment eszköz, amiket ezért szoktak néha Hoshin tervezési eszközöknek is hívni.

Mysneakers,Sneakers Store,jordan Sneakers,latest jordan Sneakers,latest jordans,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best jordan Sneakersgirls youth nike high tops shoes Light Smoke Grey