Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

Az agilis gyártás egy olyan képesség, mely lehetővé teszi különböző termékek összeszerelése közötti gyors átállásokat. A gyors átállással a hasonló termékek összeszerelése közötti gyors váltásokat (beleértve a szerelést és beállításokat is) lehet elérni. A gyors átállás (SMED) kisebb sorozatnagyságok indítására teszi alkalmassá a termelési rendszert, mely a JIT termelés  egyik elengedhetetlen feltétele.

Az egyik tényező, mely segít abban, hogy agilis gyártóvá váljunk, egy termelést támogató technológia kifejlesztése volt. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az értékesítő, a  tervező és a termelési személyzet egy termékeket és alkatrészeket kezelő közös adatbázisból dolgozzon, megosszák egymás között termelési képességekre és problémáikra vonatkozó adatokat  - tartalmazza azokat a kisebb belső problémákat is, melyek komolyabb gondokat okozhat a felhasználó folyamatokon. Egy általános termelési hüvelykujj szabály szerint a minőségi hibák kijavításának a költsége egyre növekszik, ahogy a probléma átsiklik az egyes felhasználó folyamatokon, ezért célszerűbb és olcsóbb a lehető legkorábbi pontnál kijavítani a minőségi hibát.

A hagyományosan a gyáripar termelésvezérelt. A termelést támogató technikák ellenére, melyek a költségek csökkentését és a "hatékony" gyártást segítik elő, a vevőknek a piacon a legyártott termékeknek korlátozott mennyisége áll rendelkezésre időben, ezért előfordulhat, hogy várnia kell az általa megrendelt termékre.

Az ipari szolgáltatók és az önkiszolgáló vevői kapcsolatok elterjedése kifinomult vevői bázisokhoz vezettek. A gyártók többé már nem feltételezhetik, hogy saját ízük szerint gyárthassák (saját ütemezési gyakorlatuk és minőségi szintjük) és fejlesszék a termékeket.

Az utóbbi 2 évtized minőség forradalma részben a globális piacoknak köszönhető. A legnagyobb gyártók nemzeti, sőt nemzetközi határokat átívelő működése megnövelte a vevők választási lehetőségeit.

Gyáripar felismerte a gyors reagálás szükségességét, illetve a változó piaci igények, a piaci részesedés változásainak az előrejelzését. Ennek eredményképpen építették be működésükbe az utóbbi évtizedekben az agilis gyártás gyakorlatát.

Nike sneakers,Nike Sneakers Store,jordan Sneakers,latest Nike Sneakers,latest Nike release,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best Nike SneakersSneakers