Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

Lean szakértők a 3P-t az egyik legerőteljesebb és átalakító-erejű gyártási eszköznek tekintik. Többnyire olyan szervezetek alkalmazzák, akiknek már jelentős tapasztalatuk van más lean módszerek bevezetésében is. A 3P (gyártás-előkészítési folyamat) a termék és folyamat tervezésekor veszteségcsökkentésre összpontosít. A 3P már a termékfejlesztés kezdetén a vevői igényeknek akar megfelelni, hogy minél hamarabb tudjon létrehozni olyan termék és folyamat terveket, amelyek kevesebb időt, anyagot és tőkeráfordítást igényelnek. A módszer alkalmazásakor, az eltérő területen dolgozók, egy csoportos szellemi alkotó munka keretében próbálják beazonosítani - a potenciális vevők igényeit felhasználva - a különböző termék és folyamatterveket. A 3P olyan termékeket eredményez, melyek nem túl bonyolultak, könnyű legyártani őket (gyártásra tervezés), könnyű használni és karbantartani. A 3P képes olyan termékfolyamatokat megtervezni, melyek kevesebb folyamatlépésből épülnek fel és a termelési igényeknek jobban megfelelő szerszámozottságot használnak. Végső soron a 3P módszer jelentős elmozdulást jelent a meglévő folyamtok folyamatos inkrementális fejlesztési módszerétől, melyre a kaizen események keresik a választ. A 3P olyan potenciált tesz lehetővé a tervezésben, mely a jelenlegi folyamatokra összpontosító veszteségcsökkentési és teljesítmény javítási kaizen tevékenységek eredményeit meghaladó eredményeket hordoz magában.

A 3P keretében a résztvevő csapatok néhány napot azzal töltenek, hogy kifejlesztenek számos alternatívát minden egyes folyamatlépésre és értékelik azokat a gyártási feltételeknek és kitűzött költség céloknak megfelelően. A cél olyan folyamat és terméktervek kifejlesztése, melyek a vevők igényeit úgy elégítik ki, hogy azok a legkisebb veszteséget okozzák.

Lépései a következők:

Termék vagy folyamat célok/igények meghatározása: A csapat itt megérti a azokat vevői igényeket, melyeket ki kell elégíteni. Ha a termék vagy termék prototípusa rendelkezésre áll, akkor projekt csapat alkatrészeire, elemeire bontja azt egészen a beépülő nyersanyagig és elemzi az egyes funkcióit.

Ábrakészítés:

Halszálka, vagy hasonló diagram készítése, mely bemutatja, a nyersanyagtól a végtermékig terjedő áramot. A projekt csapat itt elemzi a diagram minden egyes ágát, megfogalmazza az előállításhoz szükséges kulcs fogalmakat, leírja a minden egyes ágban elvégzendő átalakításokat.

A természetben előforduló példák keresése és elemzése:

A projekt team példákat és jó gyakorlatokat próbál találni a természetben minden egyes kulcs fogalomra. Pl.: alakításra példa az, ahogy a víz formálja a sziklákat a folyóban. Hasonló példákat ezután csoportosítani kell, majd a kulcs fogalmat leginkább leíró természetben előforduló példát mélyebben meg kell érteni. Itt a csapat komoly hangsúlyt helyez a természetben működő példa miértjének és hogyanjának a megértésére. Miután természeti folyamatok egyedi minőségét megfejtette a csapat, megbeszéli, hogyan lehetne a természet által kínált folyamatot gyártási lépésekre is lefordítani.

  • Folyamatok felvázolása és elemzése: Al-csapatokat kell alakítani és minden egyes al-csapattagnak le kell rajzolnia, hogyan lehetne a szóban forgó folyamatot végrehajtani. Az elkészült terveket értékelni kell, majd a legjobb változatot elfogadni.
  • Prototípus folyamatok elkészítése, bemutatása és kiválasztása.
  • Bevezetési projektterv elkészítése
Mysneakers,Sneakers Store,jordan Sneakers,latest jordan Sneakers,latest jordans,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best jordan SneakersNike