Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

2016. FEBRUÁR 12.

 

 

2016. február 12-én 35 szakember részvételével került megrendezésre a XXXIV. Best Practice Fórum a GE POWER-nél Veresegyházán.

A Fórum célja a Six Sigma projektek és program, valamint a Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között.

A nap elején Dr. Németh Balázs, a KVALIKON Kft. ügyvezető igazgatója előszójában elmondta, hogy a GE Power az egyik legjobb helyszín a fórum céljainak elérésére és megköszönte a házigazdák szíves fogadókészségét.

A házigazda nevében Lencsés Gergő, gyárigazgató és Kovács Ferenc, cellavezető köszöntötte a résztvevőket. Lencsés Gergő bemutatta a gyár történetét valamint az utóbbi évek fejlesztéseinek eredményeit különös tekintettel arra, hogy a létszám és a termelés a többszörösére változott. A gyárigazgató elmondta, hogy bár még mindig a Lighting üzletágat ismerik a legjobban az országban, már már ők, a GE Power adják a GE magyarországi árbevételének kb. 80 %-át, a létszámuk az utóbbi 4 évben 800-ról 1700-ra nőtt és a termelés megduplázódott.

A GE Power 2000-ben alakult és zöldmezős beruházásként, itt a Veresegyház melletti réten építették, mai napig a címük: Kisrét utca 1. A gyár növekedése az elmúlt években töretlen, ami a jó teljesítménymutatóinak és eredményeinek köszönhető elsősorban. 

A Thomas Edison alapította GE óta sokat változott a világ és a vállalat is. Lencsés Gergő bemutatta a GE üzletágait és elmondta, hogy az Alstom erőművi üzletágának megvásárlásával a vállalat történetének legjelentősebb akvizíciója történt.

A GE sikertörténete Magyarországon a Tungsram privatizációjával kezdődött 1989-ben.

 

A teljes összefoglalót itt olvashatja