Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

V. KAIZEN VERSENY - 2017

A vállalatok legértékesebb erőforrása az ott dolgozó emberek és azok szellemi tőkéje. Taichi Ohno - a Toyota Gyártási rendszer (Lean) szülő atyja - szerint a 8. veszteség a ki nem használt emberi képesség.

A Japán csoda egyik titkának éppen a Kaizen és az emberek folyamatos fejlesztési tevékenységbe való intenzív bevonását tartják. A magyar szakemberek szellemi tőkéje és kreativitása már számos multinacionális vállalaton belül is komoly elismerést vívott ki és járult hozzá a vállalat fejlődéséhez. A mostani gazdasági környezetben a belső tartalékok mobilizálása, a működés folyamatos fejlesztése különösen fontos. Számos hazai vállalatnál több százmillió forintos megtakarítást, jelentős ügyfél elégedettség növekedést és piacszerzést hozott a Kaizen az elmúlt években.

A 2017-ben már ötödik alkalommal meghirdetett Kaizen verseny célja a hazai szakemberek Kaizen tevékenységének megismerése és elismerése, valamint a jó gyakorlatok és megoldások megosztása a Lean Fórum partnereivel és a hazai lean közösséggel.


Két témában hirdetünk Kaizen versenyt:

  1. Az „Év Egyéni Kaizen javaslata”
  2. Az „Év Csoportos Kaizen akciója”

Pályázás menete:

  • Amennyiben szeretnének a Kaizen versenyen részt venni, Varga Dávid kollégánknál tudnak regisztrálni. Kérjük, küldjenek egy a regisztrációra vonatkozó e -mailt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre és elküldjük Önöknek a pályázat benyújtásához szükséges powerpoint formátumú prezentációs template-et.
  • A Kaizen akció bemutatását az elküldött powerpoint formátumban tudják eljuttatni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre 2017. március 17-ig.
  • A prezentációban számszerűsített eredményekkel, tényadatokkal, képekkel (Előtte-Utána állapot) kell alátámasztani és bemutatni a Kaizen akció eredményességét, a prezentációban fel kell tüntetni a terület vezetőjét, aki jóváhagyta és hitelesíti a prezentációban bemutatott lépéseket és eredményt.

Értékelés, díjazás:

  • A pályázatok értékelése egy a hazai vállalatok Lean vezetőiből álló szakmai bizottság által történik meg.
  • Az Év egyéni Kaizen javaslata” és az „Év Csoportos Kaizen Akciója” díjak átadására 2017. április 6-án a

X. Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferencia

       első napján tartandó fogadáson 18 órakor kerül sor.

  • A „Kaizen verseny” pályázatot benyújtó kollégák 20% kedvezménnyel vehetnek részt a Lean Fórum Konferencián.

Fődíj:

    1. Az „Év Egyéni Kaizen javaslata” 2 személyre szóló ingyenes 2017-es Lean Fórum konferencia részvétel, 2 személyre szóló vacsora meghívás a Gundel Étterembe.
    2. Az „Év Csoportos Kaizen akciója” Kaizen Kupa 2017, „Lean” könyv ajándékcsomag, 2 fő részére gála vacsora részvétel a Lean Fórum Konferencián és 30% éves kedvezmény a Kvalikon Kft. által szervezett 2017-es Best Practice Fórum rendezvényekre.

Korábbi győzteseink:

2016 MAM-Hungária Kft. - KAIZEN akció a Clip-IT gyártás területen

2015 Robert Bosch Power Tool Kft. - KAIZEN akció az akkumulátoros barkácsgépek értékáramán: A PSR3 gyártósor területén

2014 Jabil Global Services Hungary Kft. - KAIZEN akció a Lean transzformáció R-Hub területén

2013 EDF Démász Zrt. - KAIZEN akció ügyfélszolgálati területen



Letölthető anyagok:

 

Szeretettel várjuk a pályázatokat!

 

Nike sneakers,Nike Sneakers Store,jordan Sneakers,latest Nike Sneakers,latest Nike release,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best Nike Sneakersadidas Yeezy 350